Vikten av att välja rätt abonnnemang

Varför företagsabonnemang?
Ett företagsabonnemang fungerar precis som ditt privata abonnemang, med fördelen att företaget står som ägare. Ett av de viktigaste skälen att prioritera ett företagsabonnemang framför ett privatabonnemang, är att ni som företag kan samla och få bättre kontroll på era kostnader över tid. Det ger er dessutom möjlighet att ansluta till en molnväxel som ger ett mer professionellt bemötande mot kunderna.

Vilket abonnemang ska man välja?
Först och främst är det viktigt att klargöra för er själva i vilka syften som abonnemanget ska användas. Hur ser företagets nuvarande användning av mobiler och abonnemang ut och vilka behov kommer finnas i framtiden? Här kommer tre tips kring hur ni kan tänka:

 • Ha koll på kostnaderna
 • Efter pandemin har många tvingats dra ner på kostnader i olika delar av verksamheten och att välja rätt abonnemang kan vara viktig del i den processen. Ta reda på hur kostnaderna ser ut för ert företaget idag och fråga er själva om det går att sänka utgifterna genom att välja billigare abonnemang. Se också över om ni betalar för abonnemang som inte används. Idag hör det inte till ovanligheten att företag har abonnemang som inte utnyttjas vilket leder till onödiga utgifter.

 • Välj rätt surfmängd
 • Många överskattar mängden surf som man behöver ha i sitt företagsabonnemang och betalar mer än vad som behövs. Ska telefonen bara användas för att läsa och skicka mejl eller finns det ett behov av att ladda upp och ner tyngre filer? I artikeln ”Hur mycket surf behöver jag” går vi närmare in på vad de olika abonnemangen är anpassade för.

 • Fundera på bindningstiden
 • Fördelen med att binda upp abonnemanget över längre tid är att ni får bättre kontroll på kostnaderna över en längre period. Väljer ni ett obundet alternativ är abonnemanget dyrare men samtidigt får man igen det med en större flexibilitet.

  Vad ingår i ett företagsabonnemang hos TOLV?
  – 5000 fria samtalsminuter
  – 5000 SMS/MMS
  – Prisbelönt nät från Tele 2
  – Möjlighet att flytta befintligt nummer
  – Personlig service

  Här hittar du alla våra abonnemang.

  Hur ni frågor kring vilket abonnemang som passar bäst för ert företag eller hur det fungerar att ansluta en molnväxel?
  Kontakta gärna oss så hjälper vi er med era funderingar!

  info@tolvmobil.se eller 042-812 12