Rosa moln

Vad är en molnväxel?

Distansarbete, flexibla arbetstider och varierande arbetsuppgifter har blivit vardag för många företag. Det ställer högre krav på säkra, flexibla och tillgängliga kommunikationssystem. En molnväxel är en kostnadseffektiv växellösning med obegränsad kapacitet och flexibel hantering som anpassas efter ditt företags behov.

Vad skiljer en molnväxel mot en traditionell växel?

En molnbaserad växel bygger på en mjukvara i molnet där all information lagras och hanteras digitalt. Oavsett vart du befinner dig får du tillgång till ett stort utbud kommunikationstjänster – från chatt och telefoni till konferenssamtal och video.

Den stora fördelen med en molnväxel, jämfört med en fysisk växel, är tillgänglighet och kvalitet. Växelleverantören kontrollerar, underhåller och uppdaterar tjänster kontinuerligt, vilket gör att du alltid har tillgång till den senaste teknologin. Allt detta får du tillgång till via din vanliga internetuppkoppling.

Flexibel hantering

En modern molnväxel skräddarsys efter företag och behov. Medarbetare kan vara uppkopplade vart de än befinner sig och du kan enkelt hantera vem som har tillgång till vad och när, vilket skapar effektiva och flexibla kommunikationsflöden. Det innebär dessutom att din verksamhet kan leverera bättre service till kunder och samarbetspartners, även under perioder av tillväxt och ökad arbetsbelastning.

Obegränsad kapacitet

En molnbaserad växellösning drivs via IP vilket innebär att växelns kapacitet i stort sett är obegränsad. I takt med att ett företaget växer kan man enkelt lägga till kapacitet och tjänster.

Alltid uppdaterad med den senaste versionen

En stor fördel, om vi jämför med den fysiska växeln, är att den molnbaserade växeln är en digital mjukvara som uppdateras kontinuerligt. På så vis har du alltid tillgång till den senast uppdaterade versionen. Som företagare slipper du dessutom göra stora investeringar i hårdvara som kräver underhåll och tekniskt insatt personal.

Fem fördelar med molnbaserad växel

1. Anpassas helt efter ditt företag och era behov
2. Obegränsad kapacitet – växer med ditt företag
3. Automatisk uppdatering av mjukvara
4. Enkel att administrera – lägga till, ta bort, tilldela rättigheter
5. Tillgänglig med vanlig internetuppkoppling

 

Kom i kontakt med oss för att diskutera era möjligheter med en molnbaserad växellösning. 

info@tolvmobil.se eller 042-812 12